top of page
News Cameraman

Press & bokning

Föreläsningar

Någon gång i slutet av 90-talet började Mark föreläsa och kom att tycka märkvärdigt mycket om det. Som en löpande tråd genom hans föreläsningar har ämnet "förändring" stått i ensamt majestät.

Han tror bergfast att människor måste förändras, oavbrutet. Dels anpassa sig till sin samtid och de nya krav som arbetsplatser ställer på dem, men framför allt för en personlig vinning. Det är inte så många år människor har på sig här på jorden, och om de stelnar i en form, i en världsbild av "så har vi alltid gjort" eller "på det här sättet måste det vara", blir tillvaron liten, tråkig och odynamisk.

När hans morfar blev äldre var han lite gnällig. "Livet var bättre förr" brukade han säga. Men då tittade hans mormor milt på honom och svarade "Nej, livet är nog detsamma. Det är du som var bättre förr". Där vill ju ingen av oss hamna. Genom att lekfullt utmana sig själv, stiga ut ur sin "comfortzone", prova nya sätt samt aktivt ta tag i drömmar, märker människor att det VISST är möjligt att förändras och växa, hur gamla de än är. De kan se det som ett stretching-pass för hjärtat och hjärnan.

Han intervjuade en gång en kvinna som var 102 år gammal och nyförälskad. "Han är en sån vacker pojke" sade hon med strålande ögon. "Ja, pojke och pojke, han är 95…". Han frågade henne hur hennes barn reagerade på att hon var kär vid så höga år, och hon bara viftade bort det: "Äsch, de är så senila…." Men sedan tittade hon på honom lite vemodsfyllt och sade "Men tänk om man fick vara 80 igen…". Hon är för honom beviset på att ett dynamiskt, föränderligt inre ger enorm avkastning under livets gång!

När det kommer till föreläsningar uppskattar även han utmaningar. Att få prata och leda seminarier inför olika yrkesgrupper eller föreningar är så oerhört lärorikt. Ibland petar de upp något stolpskott till chef på scenen, någon med karisma som en IKEA-hylla, och att då kämpa för att få honom eller henne att att glänsa och komma till sin rätt – där ett rejält gympapass även för hans hjärna.

Han har vunnit utmärkelsen "Årets talare", och även om han vunnit även en del andra priser blev han lite glad över utmärkelsen. Hans kompis Nina sa "Blev DU årets talare? Men du kan ju inte ens prata…du stammar bara". Alla har vi våra utmaningar!

 

Bokning & presskontakt 
maggis byrå AB
Maggi Fryklöf
0708-94 05 94
maggi@maggisbyra.se

bottom of page